Στεφανος Μάνος

Σύμφωνα με το λεξικό το πρόθημα “εθελο-” δηλώνει συνειδητή επιλογή. “Εθελοδουλία” είναι η εκούσια (με τη θέλησή μας…και την ψήφο μας) υποδούλωση μας. Τέτοια είναι η σχέση μας προς την άθλια κρατική μας μηχανή. Το ΚΕΦΙΜ ακολουθώντας διεθνή πρότυπα υπολόγισε ότι 198 ημέρες (54,25%) από τις 365 του χρόνου δουλεύουμε για να καλύπτουμε τις ανάγκες του κράτους. 12 ημέρες περισσότερες το 2018 από το 2017. 50 περισσότερες από το 2009.

Πως κατανέμονται οι 198 ημέρες καταναγκαστικής δουλείας; 50 για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές (Κατρούγκαλος και Σια).
Τι μας δίνει πίσω το κράτος για όσα του δίνουμε; Την ανεπάρκεια του σε κάθε του εκδήλωση.  Και επαναλαμβανόμενες απεργίες των υπαλλήλων που τάχα οφείλουν να μας εξυπηρετούν που διεκδικούν περισσότερα από εμάς.
Στο άρθρο που δημοσιεύει το Liberal και ο Φιλελεύθερος υπενθυμίζω την πρόταση για ενιαία σύνταξη για όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες στα 67 ΧΩΡΙΣ εισφορές και προϋποθέσεις.
Αν εφαρμοστεί η πρόταση μου, θα δουλεύουμε 144 (39,45%) ημέρες ετησίως για το κράτος και θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της ελευθερίας μας.
Για σας που είστε απαθείς, απαισιόδοξοι και προτιμάτε να μη ταράξετε τα γνωστά κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς σας. Πόση σύνταξη θα παίρνετε εσείς και η σύζυγός σας μετά την 1/1/2019 και την εφαρμογή των νέων μειώσεων και πως συγκρίνεται αυτή η σύνταξη με τα 2Χ700 της πρότασης μου; Αλλά και οι νεώτεροι που σήμερα εργάζεστε, πόσα  πληρώνετε στο ταμείο για σύνταξη και πόση προσδοκάτε να πάρετε;
Ισχυρίζομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα ωφεληθεί και μάλιστα πολύ από την εφαρμογή της πρότασης.