Περιβαλλοντικός σύλλογος Δερβενοχωρίων 
Μετά βασάνων και κόπων, επιτέλους ιδρυθήκαμε κι αποκτήσαμε νομική υπόσταση!!!
“Κάποιοι” είχαν αγωνία μήπως τα παρατήσαμε…μήπως κοροϊδεύαμε…μήπως ξεφουσκώσαμε…
Τελικά,  προς απογοήτευσή τους τίποτα απ αυτά δε συνέβη…απλά δεν είχαν υπομονή.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ΟΛΟΥΣ όσους προσέφεραν απ το υστέρημά τους,  στους δύσκολους καιρούς που όλοι βιώνουμε, ώστε να μαζευτούν τα χρήματα και να συσταθεί ο Σύλλογος
Αυτό είχε ως συνέπεια απ τη μια να καθυστερήσουμε αρκετά στη σύσταση του  Συλλόγου και  απ την άλλη το έγκλημα στα Δερβενοχώρια να προχωρά κανονικά.
Εννοείται δε τα παρατάμε…για εμάς τους Δημότες των Δερβενοχωρίων ΤΩΡΑ ξεκινά ο αγώνας ενάντια σε όλους αυτούς που ξεπουλάνε το τόπο μας.
Η σιγουριά κάποιων ότι θα δρουν ανενόχλητοι, τους έκανε πολλές φορές να κάνουν εξόφθαλμα και προκλητικά σφάλματα για τα οποία ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ να λογοδοτήσουν.
Η δύναμη των ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΤΩΝ φάνηκε στη μεταστροφή που έκανε η ΤΕΡΝΑ και τελικώς πέρασε το καλώδιο υψηλής τάσης εκτός του Οικισμού της Στεφάνης.
Αν δε διαμαρτυρόντουσαν οι κάτοικοι (η Τοπική Αρχή είχε συμφωνήσει σε ΟΛΑ μαζί της) το καλώδιο θα είχε περάσει δίπλα απ τις σωληνώσεις ύδρευσης όλων των Δερβενοχωρίων.
 
Αγαπητέ Δήμαρχε Κε Περγάλια 
ελπίζουμε τώρα που αποκτήσαμε νομική ισχύ (γιατί δικαίως σας ενοχλούσε να συνομιλείτε μαζί μας…ελπίζουμε τώρα που όλα πήραν το δρόμο τους να αλλάξετε στάση) θα θέλαμε να μας απαντήσετε γιατί ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΤΕ την υπόσχεση που δώσατε ενώπιον των Κατοίκων των Δερβενοχωρίων στη Συνέλευση στο Πνευματικό κέντρο Σκουρτων (11/09/2016),  όταν λέγατε πως θα κάνετε οτιδήποτε είναι δυνατό για να αποφευχθεί  η περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου στέλνοντας τους μηχανικούς τους δήμου για ελέγχους.
Σας εστάλη επιστολή και mail να στείλετε κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου να ελέγξει το σημείο που θα τοποθετούνταν η ανεμογεννήτρια πάνω απ το κεφάλι των κατοίκων της Στεφάνης  και να ελέγξει αν ήταν όλα νόμιμα…ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!
ΓΙΑΤΙ ???
Γράψατε τους κατοίκους και τα αιτήματά τους εκεί που δε πιάνει μελάνι…τους λόγους τους ξέρετε εσείς και θα θέλαμε να μας τους κοινοποιήσετε ώστε να καταλάβουν και οι δημότες προς τι, η αδιαφορία σας
 
Και “ευτυχώς” όλοι  οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες του εγκλήματος της Στεφάνης όταν η τοποθέτηση  αυτού του αίσχους της ανεμογεννήτριας πάνω απ τον οικμισμό της Στεφάνης πραγματοποιήθηκε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ τη  Μεγάλη Παρασκευή ….ΝΤΡΟΠΗ !!!
 
Αυτά για την ώρα…έπεται και συνέχεια