Summer Brew
Με την υπογραφή χθες στις Πρέσπες της συμφωνίας Τσίπρα-Zaev για το Μακεδονικό, οι εξελίξεις τρέχουν και οι ζυμώσεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό συνεχίζονται. 
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός προσβλέπει στην εύνοια των ξένων, με την ελπίδα ότι θα σταθούν πιο γενναιόδωροι στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, και ελπίζει χωρίς αμφιβολία ότι θα αλιεύσει και κάποιες ψήφους από την κεντροαριστερά στην πορεία. 
Στον αντίποδα, η ΝΔ με τη στάση της, κατάφερε να εμποδίσει τις διαρροές προς τα δεξιά, χρησιμοποιώντας τις πραγματικές αδυναμίες της συμφωνίας που υπογράφηκε ως αιχμή του δόρατος – αν και, αν εξακολουθεί να την ενδιαφέρει το κοινό του κέντρου, πιθανώς να χρειαστεί να ασχοληθεί με τους τελευταίους λίγο πιο ενεργά καθώς θα πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών. 
Σε σαφώς πιο δύσκολη θέση βρίσκονται οι ΑΝΕΛ -η σχιζοφρένεια ως πολιτική στρατηγική έχει τα όριά της- ενώ και το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται ξανά σε φάση εσωστρέφειας, δεδομένης της διάστασης απόψεων για τη συμφωνία μεταξύ κορυφαίων στελεχών του.