Χρόνια πολλά πατριώτες ! Ζήτω η Ελλάς! Ορεινός.

Δημήτρης Κανελλοπούλος, συγγραφέας

Η πατρίδα μου και ο Λαός της, αντιμετώπισαν την εισβολή του Ιταλικού Φασισμού στα βόρεια σύνορα της. Μια μικρή χώρα η πατρίδα μου, ενωμένος ο Λαός της σαν μια γροθιά, προετοιμασμένη ψυχικά και υλικά, κατάφερε να κατατροπώσει τα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι και να περάσει στην αντεπίθεση μέσα σε μεγάλο βάθος στο Αλβανικό έδαφος.

Η πατρίδα δεν συμπεριφέρθηκε, ως κατακτητής στον Αλβανικό Λαό, κι αυτό το μαρτυρούν τα δεκάδες Αλβανικά τραγούδια που γράφτηκαν, για τον ηρωισμό των Ελλήνων απελευθερωτών από τον Ιταλικό Φασισμό.

Σήμερα, η Πατρίδα μου, δεν ακολουθεί καμία επιθετική πολιτική, έναντι των γειτόνων της. Είναι μια Δημοκρατική Χώρα, που ακολουθεί πίστα τις αρχές του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αγωνίζεται για την Ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων και όλου του Κόσμου. Σήμερα, στη Διεθνή συγκυρία, υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιοχή μας.

Η Πατρίδα μου είναι Χώρα Ειρηνική και κατά του πολέμου. Αν όμως δεχτεί από όπου επίθεση, από όποιον επιβουλεύεται την Ανεξαρτησία της ή την Εδαφική της ακεραιότητα, θα πάθει ότι έπαθε και ο Ιταλικός φασισμός, όταν της επιτέθηκε από την Αλβανία.
Ζηυτω η
28 Οκτωβρίου 1940!


ΖΗΤΩ η Ελλάδα και ο Στρατός της!

Δημήτρης Κανελλόπουλος