Αλλου είναι το ονειδος όχι στη δίκη..

Αλλου είναι το ονειδος όχι στη δίκη.Φταίνε τα θύματα κκ Μητσοτάκη και Φλωρίδη;

•Δεν σχολιάζω εκκρεμείς δίκες από θέση αρχής.Θα κάνω μια εξαίρεση για ενα λόγο.Με αυτή τη δικη συνταραχθηκε το πανελλήνιο.Δυστυχώς η ενημέρωση των πολιτών είναι ελλιπής και στρεβλη.Και η οργη ξεχειλίζει.
•Προκαταρκτικά.Δεν δέχομαι να δικάζουν από το γυαλί η ΣΙα Κοσιώνη και η Ιωάννα Μάνδρου.Τις εκτιμώ αμφότερες,είναι άριστες δημοσιογράφοι,αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά τους.Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει δικιο.
•Ανακριβολογει αθέμιτα ο Γιώργος Φλωριδης.Το νομικό πλαίσιο στις ανθρωποκτονίες από αμέλεια δεν μεταβλήθηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.Ήταν ακριβώς το ίδιο.Ας αφήσει τις κορόνες.Τώρα αυστηροποιήθηκε αλλά αναδρομική εφαρμογή δεν μπορεί να υπάρξει.
•Η διάκριση αμέλειας και ενδεχόμενου δόλου που δίχασε εισαγγελέα και ανακριτή είναι ένα από τα πιο δυσχερή θέματα στην νομική πράξη.Εξόχως τεχνικό ζήτημα.Δεν θα κριθεί στη τηλεόραση.Ο ενδεχόμενος δόλος σημαίνει πρόβλεψη κσι αποδοχή του θανατηφόρου αποτελέσματος και μάλιστα σε τραγικό συμβάν 105 νεκρών.Δηλαδή ότι ο κάθε δημόσιος υπάλληλος και μαζί η Δούρου,οι δήμαρχοι κλπ πρόβλεπαν το αποτέλεσμα και έλεγαν δεν με νοιάζει ας καούν κσι ας πεθάνουν,πρόβλημα τους.Το αν συνεβη και σε ποιες περιπτώσεις αυτό είναι κρίση δικαστών επι εδάφους δικογραφίας όχι αορίστως και ισοπεδωτικά.
•Κανείς δεν μιλάει για το βαθμό υπαιτιότητας(δόλος η αμέλεια) του ηλιθίου που έβαλε τη φωτιά για να καψει χόρτα με 9 μποφόρ.
•Ας αφήσει τα σχόλια η κυβέρνηση κι ας ασχοληθεί με τα του οίκου της.Εκεί υφίστανται τα ίδια κσι χειρότερα ζητήματα.
•Υπάρχουν θέματα με την απόφαση;ναι υπάρχουν και θα κριθούν σε δεύτερο βαθμό.Ενοχή η αθωότητα.Μετατροπή ποινής η έκτιση ποινής.Αυτά τα δυο τίποτε άλλο.Το ύψος ποινής δεν αλλάζει.
•Τρέχουν να προλάβουν τη παραγραφή.Θα την προλάβουν.Αλλά ποιος φταίει για την απίστευτη καθυστέρηση κ.Κλαπα και κ.Αδειλινη;τώρα ξυπνήσατε;
•Άλλο όμως είναι το ΟΝΕΙΔΟΣ και δεν μιλάει κανείς.ΟΝΕΙΔΟΣ της κυβέρνησης και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.Το γνωρίζετε κ.Πρωθυπουργέ και κ..Φλωρίδη η κάνετε τη πάπια.Μαζέψτε το γιατί θα σας πάρουν με τις πέτρες.
•Οικογένειες θυμάτων έχουν ασκήσει αγωγές αποζημίωσης για ψυχική οδύνη στα διοικητικά δικαστήρια.Κι έχουν περάσει 6 χρόνια.Ξέρετε τι είπε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την «υπερασπιση» των συμφερόντων του Δημοσίου;Το άκουσα χτες από τον συνάδελφο Βασίλη Καπερνάρο.Και το έχω δει κι εγώ σε άλλες δίκες.Ότι τα θύματα φταίνε γιατί κάηκαν δε ποσοστό 95%.Καλά δεν ντρέπεστε να προβάλλετε τέτοιο ισχυρισμό με τη Βουλα του Κράτους!
•Πόση υποκρισία στο δημόσιο λόγο.Ο Τσίπρας ανέλαβε τότε την πολιτική ευθύνη.Το ίδιο και η Ρενα Δούρου.Αυτονοητως και τα δυο δεν σημαίνουν ομολογια ποινικής ευθύνης αλλά σαφέστατα συνομολόγηση των αστικών συνεπειών για λογαριασμό τουΚρατους.
•Κι έρχεστε τώρα και λέτε πως φταίνε τα θύματα.Και δεν μιλάει κανείς.Αντί να σπεύσετε οικειοθελώς να αποζημιώσετε αντιδικείτε και τα χρόνια περνούν.Και μετά το παίζετε ευαίσθητοι και σας φταει ο ΣΥΡΙΖΑ.Ασφαλώς και φταει και πολύ μάλιστα.Αλλά και σείς είστε μια από τα ίδια.Μαζέψτε το.

Πάνος Μπιτσαξής