Καφενόβια περισυλλογή..sms και sos..η μέρα ενός Δικηγόρου

•Πως προλαβαίνω να γράφω με ρώτησε μια φίλη που ξέρει πως είναι η ενεργός δικηγορία.Μα πρώτον δεν μου παίρνει πολύ ώρα.Δευτερον με φροντίζει η Δικαιοσύνη,φροντιζει την διαύγεια και μου παρέχει χρόνο.Προχτές σας έλεγα για την όγδοη αναβολή μιας υπόθεσης στο ΣΤΕ.Δεν είχα μόνο αυτό.

Είχα και μια δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.Ολόκληρο επιτελικο σχέδιο για το πως θα φτάσω έγκαιρα από την Πανεπιστημίου στη Λουκαρεως.Να κρατηθεί η δίκη.Αλλά εντάξει φροντίζει η Θεία Προνοια.Ο Κοέλιο που λέει και οΔημητρης Οικονομακης.Χτες βράδυ μου ήρθε ένα sms.Όχι σαν αυτό που λένε για τη Μαρεβα.Ένα sms..sos.Οι δικαστικοι υπάλληλοι απέχουν 9-11.Άρα να ερθω στις 11 Χρηστο.Όχι έλα στις 9 γιατί η συγκεκριμενη γραμματέας μπορεί να ανεβει μπορεί και να μην ανεβεί.Τελικά δεν ανέβηκε.Έτσι σας γράφω από την καφενόβια περισυλλογή μου.Περιμένω να πάει 11.
•Κύριλλου Λουκάρεως και Ραγκαβη γωνία.Καπουτσίνο και σπιτικό κέικ.Πήρα από το περίπτερο την Εστία και τα Νέα και συγκρίνω τις εκδοχές για τα φερόμενα sms της Μαρεβας.Ο Κωτακης επιμενει.Στις μέσα σελίδες εθνοσωτήριες συμβουλές του Κώστα Καραμανλή για την Ευρώπη του μέλλοντος.Και ένα ωραίο ιστορικό αφηγημα για τους κουτσαβακηδες και τον Μπαϊρακτάρη στο άβατο του Ψυρρη.Όχι ο γνωστός Μπαϊρακτάρης με τον πιτόγυρο. και τους νταβατζηδες.Ο προπατωρ της Αστυνομίας επι Χαριλάου Τρικουπη.


•Στα Νέα το περιβάλλον Βαγγέλη Μαρινάκη διαψεύδει.Δια της έγκυρης πένας Γιώργου Παπαχρηστου.Δεν υπήρχε «οικειοτης».Πάω πιο μέσα.Ο γνωστός Πρετεντερειος αινος για τον Μητσοτάκη.Λίγο πιο κάτω συμπάθεια και ευγενικές προτροπές προς τη κυβέρνηση.Μια κουβέντα είπαμε μη τσακωθούμε.Κάτι σαν κίτρινη κάρτα.
•Έβγαλα συμπέρασμα για τα sms;όχι.Όμως εκτιμώ πως η αποστολή του Μπρατάκου και του Παπασταύρου εστεφθη με απόλυτη επιτυχία.Κι ας έχασε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις.Δεν πειράζει κέρδισε ο Παοκ.
•Αυτά η μέρα ενός δικηγόρου.10.42.Πάω στο Δικαστήριο.

Πάνος Μπιτσαξής