Η «πολιτικοποίηση» της CVC και τα… μπιζέλια-

Η «πολιτικοποίηση» της CVC και τα... μπιζέλια-Η Εκκλησία εκδικείται-Tips για ΟΤΕ, Eurobank, Cenergy, ΤτΕ και Ιατρικό

CVC: Στη δίνη της… πολιτικοποίησης έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές δραστηριότητες του Private Equity CVC, που υπό τον Άλεξ Φωτακίδη(φωτ.) έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στη χώρα μας, από το χώρο της Υγείας, ως τα τρόφιμα, τις ασφάλειες και τη ΔΕΗ.

Το απρόσμενο είναι ότι οι κατηγορίες (που εν μέρει σχετίζονται και με τη δεδηλωμένη πρόθεση δημιουργίας μη κρατικής Ιατρικής Σχολής στη χώρα μας, προκαλώντας τα… αριστερά αντανακλαστικά), έφτασαν εσχάτως μέχρι και στα… μπιζέλια.

Αιτία, το βαρύ πρόστιμο που επιβλήθηκε προχθές στην οικογενειακή εταιρεία «Αίνος», η οποία ανταγωνίζεται στα κατεψυγμένα λαχανικά την «Μπαρμπα Στάθης», που ανήκει στον όμιλο Vivartia, ο οποίος με την σειρά του ανήκει στην CVC.

Τα social media πήραν χθες φωτιά, όχι εναντίον της «Αίνος», όπως ίσως θα ανέμενε κάποιος, αλλά… υπέρ της. Βασική αιτία φαίνεται να είναι ότι τα προϊόντα της πρώτης είναι αισθητά φθηνότερα από εκείνα της Μπάρμπα Στάθης, κι απ ότι φαίνεται θεωρούνται και ποιοτικά από μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού.

Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστούν και σχετικά «κορυφαία trends» στο «Χ» , δείγμα ότι τα σχόλια ήταν ασυνήθιστα πολλά.

Μέσα στον ορυμαγδό εμφανίστηκαν κι εκείνοι που αποδίδουν τον όλο χειρισμό σε «δάκτυλο» της «Μπαρμπα Στάθης» και της CVC, δίνοντας πολιτική διάσταση στα τεκταινόμενα, ενώ κάποιοι άρχισαν να ζητούν μέχρι και… #cancel της Μπάρμπα Στάθης, στα πρότυπα του αμερικανικού #cancel culture.

CVC ΙΙ: Στο μεταξύ, στην αγορά δίνουν και παίρνουν οι φήμες ότι στο χώρο των τροφίμων, έχουν υπάρξει σημαντικές απόπειρες «διευκόλυνσης» των δραστηριοτήτων της (ακόμη και σε υπουργικό επίπεδο παλαιότερα, λένε οι κακές γλώσσες), με επίκεντρο το χώρο του γάλακτος, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι εμπλέκεται άμεσα σε αυτές το fund που έχει την ιδιοκτησία.

Δεδομένου όμως ότι πολλά ακούγονται και αρκετά γράφονται, ίσως θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι της CVC. Από ένα σημείο και μετά, η εμπλοκή του ονόματος στο πολιτικό παιχνίδι βλάπτει, είτε αληθεύει, είτε όχι…

Πηγή:https://www.euro2day.gr