Καλό κατευόδιο αγαπητέ φίλε Νίκο..

Ο καθηγητης Νίκος Φράγκος σήμερα το βράδυ τερμάτισε την γήινη διαδρομή του…

Από το Πολιχνίτο στην Αθήνα για σπουδές στα μαθηματικά και μετά στην Αμερική, Οχάιο, για μεταπτυχιακά και διδακτορικό, καθηγητης στο HOFSTRA University, και επιστροφή στην Αθήνα το 1991. Καθηγητης ασφαλιστικής επιστήμης στο οικονομικό πανεπιστήμιο με πλούσιο ερευνητικό έργο και πλήθος δημοσιεύσεων ..

Δεν έκανε μόνο αυτά ο αγαπητός Νίκος, ως πολύπλευρη προσωπικότητα “ξόδευε” την υπερβάλλουσα ενεργητικότητα του σε πολλούς τομείς προσφέροντας τις γνωσεις του για μια καλύτερη κοινωνία, για μια σύγχρονη Ελλάδα . Διατέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείο Οικονομικών και του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων συμβάλλοντας με τις γνώσεις του στο να βρεθούν λύσεις για το συνταξιοδοτικό σε εποχές δύσκολες.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα τον Νίκο και την οικογένεια του το 1991 όταν επέστρεψε στην Ελλάδα. Αυτή η γνωριμία γρήγορα μετεξελίχθηκε σε μια στενή φιλία που ξεπερνά τα τριάντα και πλέον χρόνια.

Δυστυχώς σήμερα το βράδυ ο Νίκος μας αποχαιρέτησε και αντί να γυρίσει στον Πολιχνίτος που ήταν η μεγάλη του αγάπη ξεστράτισε και πήρε τον άλλο δρόμο που δεν έχει επιστροφή

Θα μας λείπεις φίλε Νίκο και θα νοσταλγώ πάντα τις συζητήσεις μας στους μακρινούς περιπάτους μας εκεί στα βόρεια της Πάρνηθας στα ορεινά Δερβενοχώρια ..

Καλό ταξίδι φίλε ..θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο Στέλλα σε σένα και στα αγαπημένα σου παιδιά

Κ. Μπερτσιάς