Μέγας Αλέξανδρος

Βλέπω αρκετούς να μην γνωρίζουν την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη μεριά του πατέρα του, του Φιλίππου.
Δέχομαι πως το σχολείο δεν μας μαθαίνει, όμως γιατί οι Έλληνες από μόνοι τους δεν ενδιαφέρονται για την μόρφωση, τη γνώση και την ιστορία τους;
Ο Αλέξανδρος κατάγεται από τον οίκο(γένεια-γένος (Δυναστεία) των Αργεαδών οι οποίοι κατάγονται από τους Ηρακλείδες (=Τημενίδες του Άργους).
Αυτά τώρα που θα αναλύσουμε είναι καταγεγραμμένη ιστορία που εκτός του ότι αναφέρεται στον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη και τον Διόδωρο Σικελιώτη, έχει αποδειχθεί και από τις ανασκαφές του Παλατιού στη Βεργίνα από τον Μανόλη Ανδρόνικο που ανακάλυψε τις επιγραφές του γενεαλογικού δέντρου στην αίθουσα του «θόλου». .
Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια.
Ο Ηρακλής έκανε έναν υιό με την Ιόλη, τον Ύλλο. Ο δισέγγονος του Υλλέου και τρισέγγονος του Ηρακλέως, ο Τήμενος, βασιλιάς του Άργους έκανε ένα παιδί , τον Κάρανο.
Αυτός ο Κάρανος ήταν ο γενάρχης του βασιλικού οίκου της Μακεδονίας.
(Ο Τήμενος από το Άργος είναι ο ιδρυτής του συμβόλου που βλέπετε και λέτε “ήλιος της Βεργίνας” .
Το αστέρι αυτό ανήκει ως σύμβολο στη Δυναστεία των Ηρακλειδών.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Κάρανος πολέμησε με τους αδελφούς του για τη διαδοχή του στον θρόνο του Άργους.
Αφού απέτυχε, αποφάσισε να βρει μια άλλη χώρα για να βασιλεύσει και απευθύνθηκε στο Μαντείο των Δελφών .
Όπως έχουμε ξαναπεί ο ρόλος του Ιερατείου ήταν να βρίσκει που θα αποικίσουν οι Έλληνες, το ίδιο γινόταν και με τον Ηρακλή. Εκεί η Πυθία του έδωσε τον εξής χρησμό:

«Έστι κράτος βασίλειον αγαυοίς Τημενίδαισι γαίης πλουτοφόροιο. Δίδωσι γαρ αιγίοχος Ζευς. Αλλ’ ίθ’ επειγόμενος Βοττηίδα προς πολύμηλον. Ένθα δ’ αν αργικέρωτας ίδης χιονώδεας αίγας ευνηθέντας ύπνω, κείνης χθονός εν δαπέδοισι θύε θεοίς μακάρεσι και άστυ κτίζε πόληος.»
(μετάφραση: «Οι ευγενείς Τημενίδες βασιλεύουν σε εύφορη γη, δώρο του Δία που κρατά την αιγίδα. Σπεύσε όμως για τη γη των Βοττιαίων, χώρα πολλών κοπάδων (πολύβοσκη), και όπου δεις αίγες λευκές σαν το χιόνι με κέρατα αστραφτερά, που κοιμούνται. βαθύ, στο επίπεδο μέρος αυτής της γης θυσίασε στους μακάριους θεούς και ίδρυσε την πόλη του κράτους σας.»

Έτσι ο Κάρανος έφυγε και πήγε να βρει αυτόν τον τόπο. Σκέφτηκε ότι η προφητεία είχε εκπληρωθεί. Εκεί λοιπόν έχτισε μια πόλη που την ονόμασε «Αιγαί» (από την ελληνική λέξη αίγα = γίδα), δίπλα στη σημερινή κωμόπολη Βεργίνα. Έτσι, από την γενιά του Καράνου και των υπολοίπων κατάγεται ο Φίλιππος Β’ πατέρας. του Αλεξάνδου Γ’ .

Αυτά όλα είναι ιστορία. Προσέξτε, ΙΣΤΟΡΙΑ όχι παραμύθια.

Λοιπόν ξυπνάτε γιατί θα τα κλέψουν όλα και τα άλλα μισά που σας κάνουν να νομίζετε πως είναι παραμύθια. Ο Ηρακλής φυσικά και είναι υπαρκτό πρόσωπο. Το μυθικό-υπερφυσικό στοιχείο είναι κάτι το διαφορετικό και σχετίζεται με τα Ελευσίνια Μυστήρια (Άθλοι) .

Πηγές :
-Διόδωρος Σικελιώτης Ιστορική Βιβλιοθήκη
-Ηροδότου Ιστορίαι
-Θουκυδίδου Ιστορίαι
-Ιουστίνος
-αν και συνήθως δε το λέω, έχει κάνει καλή δουλειά στην ένωση των πηγών και ο Hammond από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στάθης Σαραφόπουλος