Απόντες (ΡΟΥΣΟΣ ΚΑΜΑΡΙΑΝΑΚΗΣ)

ΡΟΥΣΟΣ ΚΑΜΑΡΙΑΝΑΚΗΣ

 

Ο αξέχαστος φίλος Ρούσος ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα και άφησε έντονα το αποτύπωμα του. Σταδιοδρόμησε στην ασφαλιστική εταιρία interamerican, όπου υπήρξε και από ιδρυτικά μέλη του συλλόγου των υπαλλήλων και για αρκετά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου.

Λάτρης της μουσικής την οποία υπηρέτησε κυρίως ως στέλεχος της φιλαρμονικής του δήμου Πετρούπολης. Αγαπούσε πολύ την αγροτική ζωή και στο μικρό αγρόκτημα του περνούσε με ευχαρίστηση τον ελεύθερο χρόνο του μαζί με την οικογένεια του.

Το ¨κόκκινο χρώμα¨ το συμπαθούσε ιδιαίτερα σεβόμενος όμως πάντα όλων των ειδών τις προσωπικές επιλογές.

Μια μικρή ιστορία από την ίδρυση του συλλόγου.

Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα η ασφαλιστική εταιρία interamerican μεσουρανούσε στα ασφαλιστικά δρώμενα της Ελλάδας, απασχολούσε εκατοντάδες υπάλληλους και χιλιάδες ασφαλιστές και το όνομα της είχε πάρει μυθικές διαστάσεις και είχε γίνει συνώνυμο με την ασφάλιση Ζωής.

Εποχή ΠΑΣΟΚ και ο συνδικαλισμός αποτελούσε ουσιαστικά την αφανή κυβέρνηση. Στην εταιρία δεν υπήρχε σωματείο εργαζομένων και οι υπάλληλοι της επηρεαζόντουσαν συνδικαλιστικά από όργανα εκτός της εταιρίας.

Μια μικρή ομάδα υπαλλήλων αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να δημιουργηθεί σωματείο εντός της εταιρίας και ξεκίνησε τις σχετικές διεργασίες. Την πρώτη διοικούσα επιτροπή, αν θυμάμαι καλά, αποτελούσαν οι: Ρούσος Καμαριανάκης, Βασίλης Μπάρλος, Γιάννης Κασσελάκης, Κώστας Μπερτσιάς, Γιώργος Τζανετάκος.

Όταν πλέον και νομικά είχε δημιουργηθεί ο σύλλογος αποφάσισε η διοικούσα επιτροπή να ενημερώσει επίσημα την εργοδοσία. Η συνάντηση που έγινε με τον Δημήτρη Κοντομηνά οποίος, πανέξυπνος ον, καλώς όρισε την δημιουργία του σωματείου και μάλιστα ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι διαδικασίες για να γραφτεί και αυτός …

Ο Ρούσος του απάντησε χαμογελώντας “ότι το σωματείο είναι των εργαζόμενων και όχι των εργοδοτών..”

“Δηλαδή ρε Ρούσο τι θες να πεις ότι εγώ δεν εργάζομαι” ήταν η απάντηση του Κοντομηνά που προσποιήθηκε ότι θίχτηκε από τα λεγόμενα του Ρούσο !!