Αποτελεσματική συνεργασία

Οι καιροί που έρχονται θα είναι δύσκολοι και μόνο με συνεργασία και αλληλεγγύη θα αντιμετωπιστούν τα εθνικά προβλήματα ….

Ορεινός .

Καταπληκτικό παράδειγμα από το βασίλειο των πουλιών!!!

Όταν βλέπετε χήνες να πετούν σε σχηματισμό V προς το νότο για να ξεχειμωνιάσουν ίσως σας φανεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί πετούν έτσι. Έρευνες αποκάλυψαν ότι καθώς κάθε πουλί χτύπα τα φτερά του δημιουργεί ανοδικό ρεύμα για το πουλί που βρίσκεται πίσω του. Πετώντας σε σχηματισμό V το σμήνος αποκτά τουλάχιστον 71 τοις 100 μεγαλύτερη αντοχή πτήσης από ότι θα είχαν αν κάθε πουλί πετούσε μόνο του.

Όποτε κάποια χήνα βγει από το σχηματισμό αμέσως αισθάνεται την αντίσταση του αέρα και την δυσκολία του μοναχικού ταξιδιού. Αμέσως ξαναμπαίνει στο σχηματισμό για να εκμεταλλευθεί την άνωση που δημιουργεί το πουλί που βρίσκεται ακριβώς μπροστά της. Όταν η επικεφαλής χήνα κουραστεί πηγαίνει στο τέλος του σχηματισμού και μια άλλη παίρνει στη θέση της. Οι χήνες από πίσω φωνάζουν για να ενθαρρύνουν αυτές που είναι μπροστά να μην μειώσουν την ταχύτητα τους.

Και τέλος αν κάποια χήνα αρρωστήσει ή πληγωθεί από σκάγια και αρχίσει να χάνει ύψος βγαίνουν άλλες 2 από τον σχηματισμό και την ακολουθούν για να την βοηθήςουν και να την προστατέψουν . Μένουν μαζί της είτε μέχρι να ανάρρωσει και να είναι σε θέση να ξανα πετάξει είτε μέχρι να πεθάνει και μετά ξεκινούν μόνες τους ή ενώνονται με κάποιον άλλον σχηματισμό για να προλάβουν την δική τους ομάδα.