Τι άλλο θα μου συμβεί

Τι άλλο θα μου συμβεί σήμερα ,ψέλλισε ο συνάδελφος μου ,ο Νίκος , που εργάζεται στο διπλανό γραφείο .
Τι έπαθες ρε Νικόλα, τι σου συμβαίνει του λέω .
Άστα ρε φίλε από το πρωί όλα στραβά και  ανάποδα … με το που ξύπνησα η γυναίκα μου άρχισε τη γκρίνια. Θυμήθηκε πρωί πρωί όλα τα παράπονα του έγγαμου βίου μας  και η αφορμή ; δεν σηκώθηκα ούτε μια φορά το βράδυ για να δω την Αννούλα που ήταν άρρωστη.
Τι μου έσυρε δεν μπορείς να φανταστείς , ακόμη και ότι πριν τρία χρόνια δεν τηλεφώνησα στη μάνα της , για τα χρόνια πολλά στα γενέθλια της .
Βγαίνοντας από το σπίτι συναντώ τον Γρηγόρη , το γείτονα , του λέω στα πεταχτά μια καλημέρα και μου απαντά ,που την είδες την καλημέρα ρε Νίκο ;
Δεν του απαντώ και προχωρώ , με αρπάζει από το ώμο και μου λέει, απάντησε μου , που την είδες την καλημέρα ;
Εντάξει ρε γείτονα , κακή μέρα είναι ..άσε με να πάω στην δουλειά μου . Του ξεφεύγω και προσπαθώ να ξεκλειδώσω το αυτοκίνητο μου . Και τι βλέπω ρε Γιώργο την πόρτα τρακαρισμένη και ακούω από πίσω την φωνή του γείτονα , Νίκο σε είχα προειδοποιήσει …. δεν είναι καλή μέρα σήμερα !
Φτάνω στο γραφείο και με παίρνει τηλέφωνο ο Ιωακειμίδης και ακυρώνει εκείνη την μεγάλη παραγγελία , που είχε βάλει προχθές , πάει και εκείνο το μεγάλο bonus που μου είχε υποσχεθεί ο προϊστάμενος .
Δεν αντέχω ρε φίλε όλα ανάποδα σήμερα.
Ναι Νίκο, δεν είναι η μέρα σου σήμερα ,είναι και Τρίτη και έχει και δεκατρείς ο μήνας ,τι περιμένεις …
Εντάξει για σήμερα βρήκες την αιτία, αν και δεν είμαι προληπτικός θα δεχθώ την Τρίτη και το δεκατρία αλλά φίλε μου δυστυχώς τα πράγματα πάνε στραβά εδώ και πολύ καιρό δεν αντέχω άλλο !
Νίκο μήπως υπερβάλεις λίγο ;
σε όλους μας υπάρχουν σκαμπανεβάσματα , μια πάνω, μια κάτω, έτσι είναι ζωή . Όλα πρέπει να είναι καλοδεχούμενα στη ζωή μας . Χαρές ,λύπες ,αναποδιές ,θλίψη , ευτυχία από όλα έχει η ζωή μας φίλε !!.
Και όλα έχουν κάτι να προσθέσουν στη ζωή μας .
Ναι Γιώργο καλά τα λες αλλά σε μένα τον τελευταίο καιρό μόνο στραβά πράγματα μου έρχονται στη ζωή μου .
Με συγχωρείς αλλά υπερβάλεις,από αυτά που ξέρω και συ και η οικογένεια σου είσαστε μια χαρά και υγεία έχετε και στον οικονομικό τομέα έστω και με δυσκολία τα καταφέρνετε ! Αυτά φίλε είναι τα καλά νέα και τα πολύ σημαντικά στη ζωή μας .
Δέξου ότι και οι αναποδιές ,αν τους δώσουμε φωνή , μας διηγούνται ιστορίες για να γίνουμε πιο σοφοί και πιο δυνατοί . Ψάξου  Νίκο και στις αναποδιές , προσπάθησε να τις μετατρέψεις σε εφόδια για μια πιο καλή και όμορφη ζωή .
Είναι δύσκολη διαδικασία αλλά μπορείς να το κανείς σκέψου αυτό που έλεγε ο Προυστ : η ευτυχία θεραπεύει το σώμα μόνο , ενώ η θλίψη αναπτύσσει τη δύναμη του νου .
Τέλος πάντων Γιώργο σε ευχαριστώ…. η κουβέντα μαζί σου μου δώσε μια νότα αισιοδοξίας , να είσαι καλά θα το προσπαθήσω …..

Κ .Μ.

Φεβρουάριος 2019

δημιουργικής γραφής πόνημα