Who Said What

Σε ερώτηση της Καθημερινής για τον θεριακλή αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κλήθηκε να απαντήσει ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Vytenis Andriukaitis στο περιθώριο εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη Δευτέρα.

Κρατώντας στα χέρια του μια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη που καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου του Μαΐου 2016, δήλωσε: “Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!”, για να συμπληρώσει: “Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο, πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα.

Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο”. Χθες κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να καπνίζει χορεύοντας στη μουσική σκηνή όπου εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης, σε έναν κλειστό χώρο όπου φυσικά απαγορεύεται το κάπνισμα, με βάση τον ισχύοντα αντικαπνιστικό νόμο.