Η ψήφος για την επιλογή των ηγετών μας έχει βαρύνουσα σημάσια για το παρόν και το μέλλον του δικού μας ,της οικογένειας μας , του τόπου μας , της πατρίδας μας και του πλανήτη μας γενικότερα .
Η οικονομική και η πολιτική πορεία μιας χώρας είναι στενά συνυφασμένη με την ψήφο των πολιτών .
Αν ένας τόπος , μια χώρα οπισθοδρομεί και βρίσκεται σε αποκλίνουσα κατεύθυνση με χώρες που προοδεύουν ,την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι πολίτες της ,που επέτρεψαν με τις επιλογές τους να διοικούνται από ανίκανους η και φαύλους πολιτικούς .
Η ψήφος είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτει ο πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας για να καθορίζει την πορεία την δίκη του και των συνανθρώπων του .
Γιαυτό θα πρέπει να την χρησιμοποιεί σωστά
Πρέπει να ψηφίζει και να μην απέχει .
Πρέπει να μάθει να ψηφίζει ορθολογικά .
Πρέπει η ψήφος μας να είναι προϊόν σκέψης αφού λαμβάνουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους αναζητώντας μάλιστα πληροφορίες που οι πολιτικοί σχηματισμοί τεχνηέντως κρύβουν .
Πρέπει η ψήφος μας να μην είναι αποτέλεσμα συνήθειας,οικογενειακών καταβολών και άλλων παραμέτρων που δεν έχουν ορθολογική βάση .
Έχουμε αναρωτηθεί τι σημαίνει σήμερα πρακτικά αριστερός – δεξιός ,φιλελεύθερος – νεοφιλελεύθερος -απολυταρχικός .
Πως επιρεάζουν την επιλογή μας οι ετικέτες που πολύ έξυπνα χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για να αναδείξουν τα δήθεν σημεία υπεροχής τους η να αποδομήσουν τα προγράμματα των αντιπάλων τους .
Είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει την τύχη να βιώνει κοσμογονικές αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα .
Η συμποσούμενη γνώση των τελευταίων πενήντα χρόνων έχει υπερκαλύψει τη συνολική γνώση από υπάρξεως κόσμου .
Ενώ ζούμε αυτή την φοβερή πρόοδο έχουμε μείνει στάσιμοι στα συστήματά διακυβερνήσεως και κυρίως στον τρόπο επιλογής των κυβερνητών ηγετών .
Η Πολιτική δεν έχει την ανάλογη προοδο που έχουν όλοι σχεδόν οι τομείς και κυρίως ο τεχνολογικός .
Οι πολιτικοί φορείς δεν έχουν ανανεωθεί , αναλύουν κσι ερμηνεύουν τον σημερινό κόσμο με εργαλεία περασμένων αιώνων που σαφώς δεν μπορεί να λάβουν υποψη τους όλα τα καινούργια που σήμερα βιώνουμε .
Τι μπορεί να σου προσφέρει μια μαρξιστική ανάλυση η αν θέλετε και μια κεϋνσιανή η οποιαδήποτε άλλη παραφυάδα αυτών των ιδεολογικών ρευμάτων ,που όταν εκφράστηκαν και διαμορφώθηκαν είχαμε φεουδάρχες και εργοστασιάρχες αφεντικά ….
Τι ομοιότητες υπάρχουν ,μεταξύ των κοινωνιών και των αντίστοιχων προβλημάτων ,του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιωνα ;
Αν επικεντρωθούμε στα της Ελλαδος παρατηρούμε ότι η στασιμότητα αυτή είναι χαρακτηριστική και η οικονομική κρίση είναι απόρροια αυτού του γεγονότος .
Υπήρξε μάλιστα επιδείνωση και λόγω της έλλειψης ηγετικών προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να καλύψουν θεσμικές ατέλειες .
Όλα τα παραπάνω κάνουν ακόμη πιο σημαντική την ψήφο μας και οι επιλογές μας αξίζουν πολύ περισσότερο από οτι φαινομενικά έχει μια μεμονωμένη ψήφος .
Αν-επίκαιρος